Welk huis te kopen? Architect Tips

Dit zijn enkele dingen waar een professional in de sector naar zou kijken bij het nemen van een beslissing:

Onveranderlijke vragen: het eerste waar u op moet letten, zijn al die factoren die u niet kunt veranderen, zelfs niet met een alomvattende hervorming. Zelfs als dat zo was, zijn er wijzigingen die zo kostbaar zijn dat ze economisch onhaalbaar kunnen zijn.

Algemene staat: De tweede vraag waarmee rekening moet worden gehouden bij de aankoop van een woning is de algemene staat van constructie. Dit hangt af van veel aspecten zoals de leeftijd, de kwaliteit van de materialen op het moment van installatie of de mogelijke schade veroorzaakt door de vorige huurders.

Juridische kwesties: er moet aan worden herinnerd dat wanneer u een huis koopt, u ​​een reeks juridische verplichtingen aangaat. Dit geldt in het bijzonder voor een appartement, aangezien sommigen naast woningen ook een percentage van het gebouw waarin het zich bevindt, verwerven, met alle kosten van dien.

Werkt: het meest normale is dat we een huis kopen dat al aan het nadenken is over het veranderen van sommige dingen. De meest voorkomende hervormingen vinden meestal plaats in keukens en badkamers, en het is handig om rekening te houden met de extra kosten die de kosten van het werk met zich meebrengen.

Waar is hij Locatie is alles

De locatie van uw huis is om verschillende redenen cruciaal. De eerste hiervan is de hoeveelheid licht die binnenkomt. Een goed verlichte woning staat synoniem voor energiebesparing en levenskwaliteit. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de oriëntatie van de gevels, de straatbreedte en de grootte van de openingen. Houd echter de oriëntatie op het zuiden in de gaten zonder bescherming tegen de zon: te veel hitte in de zomer betekent een hogere kostenpost voor thermische comfortsystemen.

Hoe verhoudt het zich tot de buitenkant? Het belang van een geschikte gevel

De compositie van de gevel van een woning bepaalt, naast de esthetische component, belangrijke aspecten zoals thermisch, akoestisch en lichtcomfort. Houd er rekening mee dat de gevels van een woning vaak sterk worden bepaald door gemeentelijke voorschriften, dus het vermogen van de eigenaar om de gevels aan te passen is meestal vrij beperkt.

Waar ga je parkeren? Goede vierkanten zijn er niet

Het is niet verwonderlijk dat het bestaan ​​van parkeerplaatsen de kwaliteit en de prijs van een huis direct beïnvloedt. Dit geldt met name in stedelijke gebieden, waar het tekort aan plaatsen ze tot waardevolle bezittingen maakt.

Heeft het een goede toegankelijkheid? Algemeen comfort en naleving van regelgeving

Toegankelijkheidsvoorwaarden hebben een speciaal gewicht in het geval van hoge verdiepingen, en in deze situatie is de aanwezigheid van een lift de sleutel. Zelfs als er een is, is het belangrijk om te controleren of het vanaf de begane grond begint, omdat je in bepaalde gevallen (zoals sommige landgoederen van de Ensanche-wijk van Barcelona) eerst trappen moet beklimmen voordat je er toegang toe hebt. Andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zijn de opritten om aanzienlijke oneffenheden te overwinnen, of de toestand en breedte van de algemene trap.

Hoe is het timmerwerk? Alert met energieverlies

Van alle elementen om op te letten, is timmerwerk misschien wel het belangrijkste. Een slechte kwaliteit of in slechte staat timmerwerk kan allerlei pathologieën of schade veroorzaken, zoals onder meer water- en vochtlekkage, temperatuurverlies of akoestische problemen.

Zeen Social Icons