Verzorg en vernieuw je haar thuis: trucs om glanzende en sterke manen te krijgen

De kleurstoffen, de warmte van de droger, het strijkijzer … er zijn veel agressies waaraan ons haar dagelijks moet ondergaan. Dit veroorzaakt onvermijdelijk haarvezels, wat problemen veroorzaakt zoals kroezen, gespleten punten, verlies van glans of breuk. Nu we thuis moeten blijven, kunnen we sommige van deze aanvallen missen die, hoewel ze een essentieel onderdeel zijn van onze schoonheidsroutines, tijdens de opsluiting vervangbaar zijn. Profiteer van deze weken om je haar te verzorgen en te vernieuwen, met glanzend en sterk haar. We geven je de trucs die je nodig hebt om spectaculaire manen van huis te krijgen.

Zorg voor je haarhygiëne

Het eerste advies dat we u moeten geven, is dat u de reiniging van de hoofdhuid en het haar niet negeert. De no-poo-beweging is de afgelopen weken erg in de mode geraakt, een stroming die je adviseert om je haar zonder shampoo te wassen door conditioner direct aan te brengen. Het is belangrijk om te weten dat de conditioner de functie heeft om je haar te hydrateren en te laten glanzen, maar niet om het schoon te maken, het bevat geen ingrediënten voor dat doel. Als u dus geen shampoo gebruikt, kan het vet dat zich op uw hoofdhuid heeft opgehoopt op de lange termijn een probleem worden.

Zet het vuur op de droger en strijk enkele weken opzij.

De hoge temperaturen die de droger en het strijkijzer op het haar afgeven, zijn een van de belangrijkste oorzaken die uitdroging, kroezen en zwakte in ons haar veroorzaken. Het is waar dat het moeilijk is om ze te missen om een ​​goed kapsel voor de dag te krijgen, maar nu we de mogelijkheid hebben om enkele weken thuis te blijven, is het beste advies om het strijkijzer en de droger opzij te leggen.

Serums, haaroliën en hydraterende maskers: het is zover

De beste bondgenoten voor je haar tijdens je verblijf thuis zullen ongetwijfeld vochtinbrengende producten zijn: maskers, haaroliën en voedende serums zijn de sleutel om je haar weer te laten glanzen. Bovendien is tijd weer een doorslaggevende factor en gelukkig kunnen we ze nu laten werken zonder bang te hoeven zijn dat ons haar vetter of dikker wordt. Breng na het wassen van je haar een hydraterend masker aan en spoel af met veel water. Breng na het douchen een voedend serum of een haarolie aan om het meer glans en hydratatie te geven.

Een truc zodat je haar deze producten beter opneemt, is om ermee te slapen en ze de hele nacht te laten inwerken. Breng je hydraterende masker of je haarolie aan op je haar, wikkel het in zilverfolie of doe een douchemuts op om te slapen. Was ‘s ochtends je haar om overtollig product en opgehoopt vet te verwijderen en je zult zien hoe het haar volledig is veranderd, glad, glanzend en zonder sporen van kroezen.

Door: Blanca Nieto

Zeen Social Icons