Tips om uw poriën zichtbaar te verkleinen en een uniform gezicht te krijgen

Open poriën zijn een van de meest voorkomende onvolkomenheden in het gezicht en waar we ons het meest zorgen over maken, omdat ze een ruwe en ongelijkmatige textuur op de huid genereren die vaak moeilijk te verbergen is, zelfs met de beste make-up. Dus wat kunnen we doen om open poriën zichtbaar te verminderen en de huid er egaal uit te laten zien?

Het kennen van de oorzaken is de eerste stap om de verwijde poriën te beëindigen, zodat we kunnen weten wat de meest effectieve behandeling is en we zullen weten hoe we hun uiterlijk kunnen voorkomen. We overleggen met schoonheidsexperts om erachter te komen wat echt effectief is in het bestrijden van open poriën.

Grote poriën: dit zijn de meest voorkomende oorzaken

We zijn bij de schoonheidsexpert Kathrin Walhöfer geweest en ze verzekert ons dat een van de meest voorkomende oorzaken van vergrote poriën de overmatige talgproductie is, wat een verandering van het huidoppervlak veroorzaakt. De porie is het kanaal van de follikel van een talgklier, als dit kanaal wordt geblokkeerd, hoopt het talg zich op en opent de porie de neiging te openen. De oorzaak van congestie van het talg is een opeenhoping van verhoornde huidcellen bij de porie-ingang.

Wat te doen als de poriën zijn verbreed?

Helaas is er geen behandeling die vergrote poriën kan minimaliseren op een manier die de huid expressief egaal maakt. Als er cosmetica zijn, kunnen ze het probleem verminderen en het uiterlijk van ons gezicht verbeteren, en ook veel huismiddeltjes die beloven het uiterlijk van onze poriën te verminderen.

Hoe verwijde poriën te verbergen?

Het goede nieuws is dat er veel cosmetica zijn die ons kunnen helpen onze poriën zichtbaar te verkleinen, waardoor een egale teint achterblijft. Zo kunnen cosmetica met matte pigmenten of met siliconen uniformiteit in toon geven en oneffenheden in het reliëf van de huid opvullen.

Door: Blanca Nieto

Zeen Social Icons