Roodheid op het gezicht? Dit zijn de meest voorkomende oorzaken en de meest effectieve remedies

Van de vervelende roodheid veroorzaakt door irritatie tot acne, we vertellen je alles over die gezichtsvlekken die je ondersteboven brengen. Wat veroorzaakt ze? Hoe kun je ze beëindigen?

Kleine roodachtige ontstekingen rond de mond, zichtbare aderen, rode en geïrriteerde huid: zelfs als de oneffenheden in de toon van je gezicht gemakkelijk kunnen worden verhuld met een goede concealer en een hoge foundation, is het probleem niet opgelost. Als je ‘s nachts make-up verwijdert, zijn de vlekken en roodheid er nog steeds, soms zelfs meer uitgesproken dan’ s ochtends.

Dit komt over het algemeen omdat we de oorsprong van het probleem loskoppelen en niet weten hoe we de juiste behandeling moeten toepassen, en dat om deze vervelende plekken op het gezicht te verwijderen, we eerst de oorzaak moeten achterhalen, alleen op deze manier kunnen we de juiste producten gebruiken dat kan het uiterlijk van uw huid echt veranderen. We vertellen je wat de meest voorkomende redenen zijn die roodheid veroorzaken en de beste tips om er vanaf te komen.

1. Roodheid veroorzaakt door het verschijnen van acne

Acne is in de meeste gevallen verantwoordelijk voor het verschijnen van roodheid op de huid en is wereldwijd een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Het wordt meestal veroorzaakt door hormonale veranderingen en daarom treft het vooral tieners. Onze talgklieren produceren gedurende die tijd overtollige afscheidingen om onze huid en haar flexibel te houden. Deze overmatige afscheiding kan echter een obstructie in de klieren en een daaropvolgende ontsteking veroorzaken. Het resultaat: vervelende en pijnlijke puistjes en puistjes.

2. Roodheid veroorzaakt door rosacea

De lijst met te vermijden crèmes wordt langer omdat je huid lijkt te reageren op elk product dat je gebruikt … Maak je geen zorgen, het probleem van een gevoelige en reactieve huid komt veel voor, vooral bij vrouwen. Hetzelfde geldt voor rosacea, een huidprobleem dat een aanzienlijk percentage van de bevolking treft. In de meeste gevallen wordt de roodheid veroorzaakt door rosacea pas 30 jaar opgemerkt. Dit probleem wordt veroorzaakt door een wijziging van de lichaamseigen afweermechanismen en een aandoening in de bloedvaten.

3. Roodheid veroorzaakt door periorale dermatitis

Periorale dermatitis lijkt sterk op rosacea en komt vooral voor bij kinderen en vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Het wordt weergegeven met roodheid op het gezicht, vooral in het gebied rond de mond, ogen en neus. Als deze kenmerken overeenkomen met uw roodheid, moet u uw schoonheidsroutine veranderen, omdat sommige producten die u gebruikt deze reactie kunnen veroorzaken.

Te veel huidverzorgingsproducten aanbrengen kan uw natuurlijke beschermingsbarrière veranderen. Hierdoor droogt de huid uit en verschijnen er rode vlekken rond de mond, ogen en neus. Het goede nieuws is dat deze aandoening niet gevaarlijk of besmettelijk is en dat het volstaat om de juiste producten te kiezen om deze te elimineren.

4. Roodheid veroorzaakt door hitte

Een ander type veel voorkomende roodheid is die welke optreedt als gevolg van overmatige hitte, blootstelling aan de zon of zweet. Als we zweten, raken de kanalen van onze zweetklieren verstopt, waardoor jeuk, kleine blaren en roodheid ontstaan. Hoewel deze plekken vervelend zijn, vermijd krassen, omdat u het probleem erger maakt.

Door: Blanca Nieto

Zeen Social Icons