Puistjes op het voorhoofd: wat zijn hun oorzaken en hoe neemt u afscheid

Het voorhoofd is een van de delen van het gezicht die het meest worden gestraft door het verschijnen van puistjes en onzuiverheden: wat veroorzaakt ze? Hoe kunnen we ze beëindigen? We geven je alle antwoorden.

Ofwel voor een belangrijke gebeurtenis of net voor de datum waarop we al weken wachten: graniet kan op de meest ongelegen momenten verschijnen. Hoewel we jarenlang jeugdacne hebben achtergelaten, kunnen onzuiverheden op elk moment ontstaan ​​door verschillende factoren. Niet alleen hormonale onevenwichtigheden zijn de oorzaak van het verschijnen van acne en mee-eters, voeding, overmatige stress en zelfs het type kapsel kan onze huid uit balans brengen.

We vertellen je wat de oorzaken zijn van het verschijnen van puistjes op het voorhoofd en welke tips je kunt gebruiken om afscheid te nemen.

Acne op het voorhoofd: dit zijn de meest voorkomende oorzaken

Als je dagelijkse leven stressvol is, non-stop en je nauwelijks kunt loskoppelen en ontspannen, kan je huid lijden. Gevoelens als stress, verdriet of angst zorgen ervoor dat ons lichaam adrenaline afgeeft, een hormoon dat ons vermogen om actief te zijn en te presteren verhoogt, maar helaas ook onze talgklieren sneller laat werken. Het resultaat: de poriën raken verstopt en er ontstaan ​​puistjes op het voorhoofd en de neus.

Overtollige alcohol wordt ook snel op de huid gereflecteerd. Als onze lever druk bezig is met het tegengaan van de alcohol en fastfood die we hebben gegeten, komt het ontgiftingsproces van de huid op de achtergrond te staan.

Veel vrouwen zien de puistjes ook op hun voorhoofd verschijnen in de dagen voorafgaand aan hun menstruatie. Dit komt omdat het niveau van oestrogenen, een hormoon dat de talgproductie onder controle houdt, op dat moment in onze cyclus daalt. Onze testosteronspiegel, een hormoon dat de talgproductie stimuleert, blijft constant. Als gevolg hiervan verstoppen onze poriën sneller en vormen ze de gevreesde onzuiverheden.

Het kapsel, mogelijke boosdoener van het verschijnen van puistjes op het voorhoofd

Als je vettig haar hebt of een kapsel met pony draagt, kan dit de reden zijn voor het steeds terugkomen van puistjes op je voorhoofd. Sloten van vettig haar of een pony zorgen ervoor dat de huid minder gemakkelijk ademt, waardoor onzuiverheden verschijnen. Als dit het geval is, kan het veranderen van je kapsel je huid een pauze geven. Doe een haarband of een pint om je pony vast te houden, het laat je huid ademen en blijft vrij van onzuiverheden.

Kijk met deze tips naar de puistjes op je voorhoofd

Dagelijkse gezichtsroutine, de beste manier om onzuiverheden te voorkomen

Vooral in tijden van hoge stress kan een specifieke routine voor gezichtsverzorging wonderen verrichten om het uiterlijk van uw huid te verbeteren. De belangrijkste stap is, zonder twijfel, schoonmaken, je moet het elke nacht zonder uitzondering doen, zodat de poriën niet verstopt zijn en ze kunnen ademen terwijl je slaapt. Voor het slapengaan moet je huid vrij zijn van make-up, vuil en overtollige olie zodat deze zich ‘s nachts optimaal kan regenereren. De beste manier om dit te doen is met een milde reinigingsgel, zonder agressieve producten die de natuurlijke barrière van je huid kunnen veranderen.

Raak uw gezicht niet aan om puistjes te voorkomen

Het lijkt misschien overdreven, maar bacteriën en ziektekiemen liggen overal op de loer. Hoe nauwgezet we ook zijn, als u uw gezicht blijft aanraken, verschijnen er vroeg of laat puistjes op uw huid. De bacteriën op onze handen gaan rechtstreeks naar onze huid, dringen door en veroorzaken onzuiverheden en verergeren het uiterlijk van de puistjes die al zijn verschenen.

Door: Blanca Nieto

Zeen Social Icons

More Stories
Ventileer het huis