PMS: ontdek hoe u het in twee stappen kunt verlichten

Veel vrouwen hebben last van het zogenaamde premenstrueel syndroom (PMS), een paar dagen verdriet, woede, pijn en uiteindelijk emotionele stoornissen en veel vrij lijden. Hij die dacht dat er geen erger ongemak was dan kiespijn, had dit onaangename proces niet meegemaakt. Er zijn echter manieren om deze staat niet alleen te verlichten, maar er ook van te profiteren.

Elke vrouw ervaart PMS op een andere manier: fysieke pijn (zwelling, vermoeidheid, hoofdpijn, enz.) En / of emotionele pijn (een gevoel van diep verdriet, hopeloosheid, prikkelbaarheid, angst, enz.) Kunnen optreden. Dit fenomeen beschouwt Eckhart Tolle als de manifestatie van het ‘pijnlichaam’. Volgens deze grote leraar is er een collectief energieveld genaamd lichaamspijn, dat het lijden van de mensheid ophoopt; een soort ‘collectieve herinnering’ die we allemaal hebben en die op bepaalde tijden wordt gewekt.

In het bijzonder is er een intense vrouwelijke lichaamspijn, die pijn wordt wanneer we last hebben van PMS. Op de een of andere manier voel je je niet jezelf. Er is iets dat uw gedachten en uw gedrag overneemt en dat u zonder reden veel ongemak bezorgt. Bovendien wekt het feit dat het ‘zonder reden’ plaatsvindt een zeker gevoel van controleverlies, hulpeloosheid en frustratie op.

1. Blijf alert op signalen die het begin van deze fase aangeven

Het is belangrijk om de eerste manifestaties waar te nemen: vermoeidheid, ongemak, angst, woede-aanvallen, prikkelbaarheid, overmatig verlangen om te eten … Elke emotionele stoornis moet zo snel mogelijk worden aangepakt, voordat het ons ‘ontvoert’.

2. Accepteer en woon bij

Je realiseert je dat iets dat niets met jou te maken heeft in je ontwaakt, het is niet persoonlijk, afgezien van het feit dat jij het bent die het op dit moment ziet aankomen. Als je toestaat dat deze symptomen je opmerkzaamheid omzeilen en de achterdeur binnengaan, zullen er spoedig een hele reeks negatieve gedachten met je mee gaan, waardoor je in een zeer onaangename lus blijft. Aan de andere kant, wanneer je observeert en accepteert wat er gebeurt, zonder je ermee te identificeren, zonder oordeel, verliest het de macht over jou.

Door: Úrsula Calvo

Zeen Social Icons