Lichaamsacne: waarom krijg ik puistjes op mijn billen?

Hoewel acne een aandoening is die meestal wordt geassocieerd met adolescentie, zijn er veel volwassenen die er nog steeds last van hebben. Dit probleem omvat ook acne in het lichaam, wat kan leiden tot zeer vervelende en lelijke puistjes.

De bilspieren zijn een van de gebieden waar deze puistjes het vaakst voorkomen, omdat in dit gebied follikel-talgeenheden in overvloed aanwezig zijn, die gemakkelijk papels en puisten kunnen veroorzaken wanneer ze om de een of andere reden geïnfecteerd raken. Hoewel we u hier enkele tips zullen geven die u in de praktijk kunt brengen om uzelf van deze specifieke plekken te bevrijden, is het, als uw probleem aanhoudt, het meest raadzaam om een ​​dermatoloog te raadplegen die de oorzaak van het probleem kan achterhalen.

Waarom verschijnen er puistjes op mijn billen? Dit zijn de meest voorkomende oorzaken

Vooral in de herfst en winter hebben velen van ons de neiging om acne in het lichaam te ontwikkelen. Vanwege de kleding die we gebruiken, minder ademend dan zomerkleding en zweten, komen puistjes vaak voor op verschillende delen van het lichaam, vooral op de rug en billen. De huid in deze gebieden wordt gemakkelijk geïrriteerd door wrijving veroorzaakt door kleding en vocht, wat de groei van bacteriën bevordert. Dit alles zorgt ervoor dat er puistjes verschijnen, die snel opzwellen en tot behoorlijk ongemakkelijke puistjes kunnen leiden.

Hoe het probleem aanpakken?

Maak je geen zorgen We hebben goed nieuws. Hoewel er geen 100% waterdichte methoden zijn om van billen af ​​te komen, kan dit probleem worden verbeterd – en veel – door de onderstaande tips te volgen.

1. Draag ademend ondergoed

Zoals we hebben gezegd, is het gebruik van het verkeerde ondergoed een van de factoren die de verschijning van puistjes op de billen bevordert. Als je dit probleem hebt of ooit hebt gehad, raden we je aan om ondergoed van synthetische vezels te vermijden en in plaats daarvan katoenen slipjes te gebruiken, een veel huidvriendelijker materiaal. Wat pyjama’s betreft, is het ideaal om lichte katoenen kleding te gebruiken.

2. Vermijd wrijving

Om je huid te beschermen – dit kan op alle soorten kleding worden aangebracht – is het ideaal om katoenen kleding te gebruiken die niet te strak zit. Dit voorkomt het verschijnen van geïnfecteerde puisten en follikels aanzienlijk.

3. Afschilfering is de sleutel

Als uw huid vatbaar is voor puistjes, moet scrubben een verplichte stap zijn in uw verzorgingsroutine. Een keer per week je huid grondig scrubben is de sleutel tot het verwijderen van dode huidcellen en het verwijderen van poriën. We raden je aan om, om je huid zo goed mogelijk te verzorgen, exfolianten van natuurlijke ingrediënten te gebruiken of om zelf maskers te maken. Bijvoorbeeld met koffie, suiker of honing.

4. Zorg voor hygiëne

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar goede hygiëne is essentieel als je van de puistjes af wilt. Hiermee bedoelen we niet alleen de douche- en bodylotions. Daarnaast is het essentieel dat u uw handdoek regelmatig verwisselt – u mag een douchedoek niet vaker dan drie keer gebruiken – en dat u uw ondergoed minimaal 60 graden wast.

5. Een gezond dieet

Onze voeding speelt een belangrijke rol bij het ontstaan ​​van huidaandoeningen. En het is dat een onevenwichtig dieet of te rijk aan snoepjes acne-problemen in het lichaam kunnen veroorzaken, zelfs tabak kan het optreden van deze problemen stimuleren. Als je deze puistjes wilt voorkomen, is het daarom essentieel dat je een volledig en uitgebalanceerd dieet volgt en vooral dat je minimaal 2 liter water per dag drinkt.

Door: María Viéitez

Zeen Social Icons