In welke gevallen zijn voedingssupplementen nodig?

Voedingssupplementen worden gedefinieerd als voedingsmiddelen die onder andere in de vorm van capsules, tabletten, ampullen, kruidenthee of drinkbare oplossingen op de markt worden gebracht, met als doel de gebruikelijke voedingsinname te voltooien. Deze supplementen vormen een geconcentreerde bron van voedingsstoffen – vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren, antioxidanten of vezels – of andere stoffen – zoals plantenextracten en kruiden – die een effect hebben op voedings- of fysiologisch niveau. Om als toereikend te worden beschouwd, moeten ze voldoen aan ten minste 15% van de aanbevolen voedingsinname van de voedingsstoffen die ze elke dag bevatten.

Wanneer zijn voedingssupplementen nodig?

We kunnen denken dat voedingssupplementen onder normale omstandigheden niet nodig zijn, aangezien een compleet, gevarieerd en uitgebalanceerd dieet voldoende zou moeten zijn om ons te voorzien van de noodzakelijke dagelijkse inname van alle voedingsstoffen, mineralen en vitamines. Uit onderzoek op dit gebied blijkt echter dat dit niet het geval is bij de voeding van veel mensen – nog minder bij bepaalde bevolkingsgroepen – ondanks het feit dat hun voeding kennelijk voldoet aan de bovengenoemde eisen.

Waarom worden ze in sommige gevallen aanbevolen?

Onze eetgewoonten zijn tegenwoordig heel anders dan voorheen. In de moderne samenleving besteden we weinig tijd aan voedsel, geven we minder om wat we eten – ondanks het feit dat we meer informatie hebben – en consumeren we om redenen van tijd een grotere hoeveelheid verwerkte producten, die natuurlijke producten vervangen en vers. Als gevolg hiervan is ons dieet in veel gevallen onevenwichtig en voldoet het niet aan onze voedingsbehoeften. Ten slotte worden deze voedingstekorten opgeteld bij andere factoren die onze gezondheid schaden, zoals stress, vervuiling, vermoeidheid of de consumptie van schadelijke stoffen, zoals alcohol en tabak.

Hoe gebruik je ze?

Het wordt aanbevolen om voedingssupplementen in beperkte en gecontroleerde perioden in te nemen, altijd volgens de aanbevelingen op het etiket, of ze nu worden gebruikt om een ​​specifiek probleem op te lossen – magnesium tegen krampen of houtskool tegen bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel in de buik -, of als Ze worden gebruikt om de gezondheidsstatus wereldwijd te verbeteren.

Door: mvega

Zeen Social Icons