Fitness: waarom zou kerntraining een van je doelen moeten zijn?

Misschien heb je zijn naam nog nooit gehoord, maar het is een van de belangrijkste delen van ons lichaam. De kern is een set spieren die ons stabiliteit en weerstand geeft en ons daarom helpt om rechtop te blijven en slechte houdingen te vermijden. Maar niet alles is hier. De kern brengt ook kracht over op het onderlichaam en op het bovenlichaam. Om deze redenen is het essentieel om dit deel van ons lichaam in vorm te houden en te houden. Weet jij hoe je het kunt krijgen?

Zoals we zeggen, de kern geeft ons stabiliteit, meer in het bijzonder de lumbobekkenstabiliteit. De spieren waaruit het bestaat zijn de schuine, interne en externe; de rectus abdominis; het lumbale vierkant; de transversale de bekkenmicrochantere spieren; de gluteus medius, groot en klein; de multifidus en de intertransversos. Ze beschermen allemaal zeer belangrijke delen van ons lichaam: de inwendige organen en de wervelkolom.

Een sterke kern is dus niet alleen essentieel om blessures en slechte houdingen te voorkomen, het is ook essentieel om veel activiteiten, zowel routine als sport, adequaat uit te voeren en om sommige gevallen van scoliose en andere fysiologische pathologieën van de wervelkolom te verbeteren.

Waarom is het zo belangrijk?

De term kern wordt vertaald als kern en verwijst naar een vrij groot deel van het lichaam. Daarom is het essentieel om ons lichaam in goede conditie te houden om optimaal te kunnen functioneren, en desondanks besteedt niet iedereen de aandacht die het verdient.

Hoe de kern versterken?

We hebben je al gewaarschuwd. Hoewel de buikspieren deel uitmaken van de kern, zijn buikspieroefeningen niet de enige manier om deze te versterken, noch de belangrijkste. Naast deze spieren is het essentieel dat u onder andere de onderrug, heupen, bekken en onderrug traint.

Door: María Viéitez

Zeen Social Icons