De kracht van een glimlach: 5 voordelen van glimlachen

1. Het verbetert onze stemming

Een studie van Scientific American toonde aan dat sommige gezichtsuitdrukkingen, zoals glimlachen, de stemming kunnen verbeteren en positieve gedachten kunnen vergroten.

Glimlachen maakt endorfines vrij, wat zich vertaalt in een verhoogd gevoel van geluk en positiviteit. Weet je, de volgende keer dat je een beetje verdrietig bent, probeer dan te glimlachen, het kan je een beter gevoel geven!

2. Verlicht wat pijn

Hoewel moeilijk te geloven, kan een goede lach sommige lichamelijke pijn verzachten. Het vrijkomen van endorfine veroorzaakt door gelach maakt ons niet alleen gelukkiger, het zorgt er ook voor dat het lichaam zich beter voelt.

3. Verlaagt de bloeddruk en versterkt ons

Cardiovasculaire gezondheid is een van de belangrijkste bekommernissen van de 21e eeuw en, geloof het of niet, glimlachen kan ons helpen het welzijn van dit orgaan te verzekeren.

Zoals een artikel in The College of Family Physicians uitlegt, kan lachen leiden tot een onmiddellijke verhoging van de hartslag en het zuurstofverbruik, gevolgd door een periode van spierontspanning, verlaagde hartslag en lagere druk.

4. Vermindert stress

Er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat mensen die met een stressvolle situatie te maken kregen, als ze het lachten, lagere frequenties hadden in vergelijking met degenen die niet lachten.

5. Laat ons beter met elkaar omgaan

Vergis u niet, we weten allemaal dat als we met iemand moeten praten, we altijd eerst naar de persoon zullen gaan die ons met een glimlach antwoordt.

Als mensen je als prettig beschouwen, heb je meer mogelijkheden om persoonlijke relaties te ontdekken, op te bouwen en te onderhouden, wat jou en je welzijn ten goede komt.

Door: Patricia González

Zeen Social Icons