11 tips voor een perfecte manicure thuis

Een paar slecht verzorgde nagels of een slecht uitgevoerde manicure kunnen anderen een heel slechte eerste indruk van onszelf geven. Heb je ooit je handen verstopt in een sollicitatiegesprek of een belangrijke date, zodat ze je niet zouden beoordelen? Als dat zo is, begrijpt u het belang van een goede manicure, maar gelukkig is het hebben van perfecte nagels niet synoniem met meer dan nodig onze handen krabben.

Week je nagels voordat je begint

Nadat je de vorige kleur met nagellakremover hebt verwijderd, leg je je nagels een paar minuten in warm water. Zo worden de nagelriemen zachter en is het gemakkelijker om de nagels in perfecte staat te laten om hun nieuwe kleur of nail art te ontvangen.

Vijl je nagels niet te veel

Sinds enkele jaren zijn traditionele bestanden naar de achtergrond gedegradeerd, en nu zijn de meest populaire rechthoekig, met vier verschillende gezichten die verschillende resultaten opleveren en die gecombineerd het meest effectieve hulpmiddel zijn.

Vijl de nagel altijd in één richting

Ben je op zoek naar een perfecte vorm, zeer gladde nagels en zonder risico op breuk? De sleutel is om ze altijd in één richting te vijlen en niet te veel druk uit te oefenen op de bewegingen.

Besteed aandacht aan de vorm

Ondanks het feit dat puntige nagels modieuzer zijn dan ooit, is het misschien niet de beste manier voor jou als je een offroad manicure wilt die lang meegaat.

Verzorg je nagelriemen

Omdat nagelgroei wordt aangedreven door de kracht van onze nagelriemen, kan dit probleem zich naar de nagels verspreiden als ze beschadigd of geïnfecteerd raken. Vermijd ze te snijden en vooral niet te bijten, omdat dit de zaken alleen maar erger zal maken.

Pas op voor glitter

We stralen allemaal graag met ons eigen licht, maar als het op nagels aankomt, is het gebruik (en vooral verwijderen) van een glitter nagellak thuis niet het beste idee. De glanzende deeltjes hechten zich aan de nagel alsof het magneten zijn, dus om ze te verwijderen, zullen we zeker de nagel schrapen en afpellen.

Vergeet nooit de basis en toplaag

Naast het aanbrengen van de laag, of twee lagen, van de gekozen kleur, is het belangrijk dat je de basis of de toplaag niet vergeet. Het eerste product kan, naast het beschermen van nagels tegen kleurpigmenten en het voorkomen dat ze geel worden, ook een specifieke behandeling zijn om nagels te versterken of het oppervlak glad te maken.

Gebruik de nagellakremover voorzichtig

Hoewel de verleiding groot is om regelmatig van kleur te veranderen, is het raadzaam om hoogstens één keer per week een nagellakremover te gebruiken. Als u uw manicure moet bijwerken, kunt u deze altijd repareren door een dunne laag kleur en een andere toplaag toe te voegen.

Een beetje azijn

Soms zijn de kleine trucjes van oma het meest effectief. Zodra je je manicure hebt voltooid en je nagels en nagelriemen perfect gehydrateerd zijn, laat je een over azijn gedrenkt katoen lopen: dit verwijdert overtollige olie en helpt het glazuur langer mee te gaan.

Deel uw manicure-instrumenten met niemand

Ja, we zijn gewend om kleding en schoenen te lenen met onze vrienden, maar als het gaat om manicures, is het beter om onze tools met niemand te delen. De reden? Dit keukengerei kan een drager zijn van vele ziektekiemen, en als we ze na gebruik niet goed desinfecteren, is het niet aan te raden ze met iemand te delen.

Door: Patricia Álvarez


Zeen Social Icons

More Stories
Ventileer het huis