10 oplossingen voor kleine keukens

Je hebt vast wel vaker gezocht naar trucs om kleine keukens te versieren, sleutels voor mini-keukens, oplossingen om de keuken te verdelen, ideeën voor keukens met een paar meter … Nou, de zoektocht is voorbij. We hebben de tien belangrijkste oplossingen voor de kleinste keukens samengesteld.

1. De beste distributie

Het is er een die profiteert van alle ruimte. Niet dat er een betere opstelling van meubels is dan een andere voor een kleine keuken, het hangt af van de vorm van de plant. Maar u moet profiteren van alle ruimte, online, in U of parallel en van vloer tot plafond.

Kies voor open opbergoplossingen om die van meubels met deuren aan te vullen. Denk aan planken waar u borden kunt stapelen, keukengerei in potten kunt doen of dozen en blikken in dozen kunt organiseren.

2. Profiteer van natuurlijk licht. Goed verlichten

Heeft uw keuken een raam? Ze is dus een uitstekende student. Natuurlijk licht is de sleutel om ruimtes breder te laten lijken. Bovendien kunt u kleuren gebruiken die donkere keukens niet kunnen betalen.

Zorg in ieder geval voor kunstlicht, zowel onder hoge meubelen (voor het verlichten van de werkplek) als met schansen of spots in magazijn- en pantryruimtes en natuurlijk de meest algemene plafondverlichting.

3. De kleuren die het beste bij uw keuken passen

Lichte kleuren reflecteren altijd licht. Wit is een veilige optie. Hoewel je het kunt combineren met kleuraccenten in de accessoires of op het aanrecht. Ook de zachte versies van de kleuren zijn toegestaan ​​als je wat kleur wilt.

De meest intense versies van de kleuren zijn alleen gereserveerd voor zeer specifieke penseelstreken en beter in felle kleuren zoals limoengroen of geel.

4. Visuele effecten die werken

Zoals bijvoorbeeld het plaatsen van een foto op een muur, een behang of een muurschildering, die diepte of een gevoel van openheid geeft aan de ruimte. Het zal zijn alsof je nog een raam opent. Bekijk dit idee eens.

5. Meubels en hulpstukken

Het meubilair moet profiteren van elke centimeter en de totale hoogte van de muren. U krijgt meer magazijnruimte. Kolommeubilair is best handig. De diepte van onderkasten is 60 vanwege de grootte van apparaten, maar hoge kasten en kolommen kunnen hun diepte verminderen om de ruimte lichter te maken.

Het werkt ook om hoog meubilair te vervangen door planken, die visueel lichter zijn. Je moet ze natuurlijk in perfecte staat houden.

6. Verticale opslag

Soms merken we dat de keuken al is ingericht en we zijn niet van plan de meubels uit te breiden. Dan is het handig om te profiteren van de vrijgemaakte muren met verticale opslagoplossingen, met planken of staven.

7. Panelen en veel bestelling

Door volledig gecamoufleerd te worden met het meubilair, wordt het visuele gewicht verlicht. U kiest er dus voor om huishoudelijke apparaten te integreren.

8. Klaptafels of ondiepe tafels

Als bar kun je een gevlogen plek op het aanrecht achterlaten om een ​​fastfoodbar met krukken te creëren. Je hebt een minimale diepte van 40 cm nodig. Er zijn ook tafels die zich verschuilen achter de voorkant van een keukenla. Het zijn kleine oplossingen voor het ontbijt of om het werkblad indien nodig uit te breiden.

Met een klapbord heb je een tafel om in de keuken te eten die met een simpel gebaar aan de muur blijft hangen en de ruimte in de keuken vrij laat om te werken.

9. Profiteer van elke hoek

Met hoekmeubilair, het raamgedeelte, met haken onder een plank, met tafels op de kookplaat om aan te werken en vervolgens te koken, met meubels en planken als een open voorraadkast … er zijn altijd ideeën voor mini-keukens die je kunt toepassen op de jouwe.

10. Mini-eilanden

Om een ​​eiland in de keuken te plaatsen is weliswaar ruimte nodig, maar er zijn hele kleine eilandmodellen, ontworpen voor kleinere keukens. Velen hebben geen kook- of schrobruimte, waardoor hun afmetingen worden verminderd. Gebruikt als extra werkblad en magazijnruimte.

Zeen Social Icons