Categories
Schoonheid

Haar thuis bleken is mogelijk en we weten hoe we het moeten doen

Hoe gaat het met je manen? Een doorslaggevende factor

Bij volmacht kunt u uw haar bleken, ongeacht uw haartype en kleur. Er zijn echter gevallen waarin dit niet het meest aanbevolen idee is. Op deze manier hangt het af van de structuur van je haar of het wel of niet raadzaam is om je haar te verkleuren. Dat wil zeggen, als u eerder andere schadelijke behandelingen op uw manen heeft toegepast, zoals een eerdere verkleuring of een permanente verkleuring, is het beter om deze te vermijden.

Deskundig advies

Laten we onszelf niet voor de gek houden. De beste manier om ons haar te kleuren en te bleken, is door onszelf in de handen van een professional te geven. Als dit het geval is, is het waarschijnlijk dat u ons zult adviseren dat, om ervoor te zorgen dat ons haar de kleur waar we naar op zoek zijn, we moeten bleken voordat we gaan verven. Dit is de beste methode zolang ons haar niet eerder is gebleekt.

Hoe ons haar thuis verven?

Besteed aandacht aan al diegenen die het wagen om hun haar thuis te bleken, we weten welke producten je moet gebruiken en welke stappen je moet volgen. Eerst moet je je haar “bleken”. Hoe? met een bleekproduct.

Haar bleken: 3 zelfgemaakte trucs die werken

1. Verkleuring met kamille

Als je je haar wilt verkleuren, maar het niet te veel wilt beschadigen of het niet wilt beschadigen, raden we je aan het met kamille te bleken. Dit ingrediënt is veel respectvoller voor je haar dan enig bleekmiddel en bovendien is het heel gemakkelijk aan te brengen.

2. Verkleuring met honing

Honing heeft tal van gunstige eigenschappen voor de huid en het haar en wordt daarom vaak gebruikt als huismiddeltje voor vele doeleinden, of het nu gaat om gezondheid of schoonheid. Maar wist je dat je er ook je haar mee kunt bleken?

3. Verkleuring met zuiveringszout

Zuiveringszout is een uitstekende remedie om ons haar thuis te bleken, omdat het blekende eigenschappen heeft. Bovendien is het een zeer respectvol product, omdat het de kleurstofmoleculen verwijdert die ons haar zijn binnengedrongen, maar onze natuurlijke kleur niet bederft.

Door: María Viéitez

Categories
Schoonheid

Lichaamsacne: waarom krijg ik puistjes op mijn billen?

Hoewel acne een aandoening is die meestal wordt geassocieerd met adolescentie, zijn er veel volwassenen die er nog steeds last van hebben. Dit probleem omvat ook acne in het lichaam, wat kan leiden tot zeer vervelende en lelijke puistjes.

De bilspieren zijn een van de gebieden waar deze puistjes het vaakst voorkomen, omdat in dit gebied follikel-talgeenheden in overvloed aanwezig zijn, die gemakkelijk papels en puisten kunnen veroorzaken wanneer ze om de een of andere reden geïnfecteerd raken. Hoewel we u hier enkele tips zullen geven die u in de praktijk kunt brengen om uzelf van deze specifieke plekken te bevrijden, is het, als uw probleem aanhoudt, het meest raadzaam om een ​​dermatoloog te raadplegen die de oorzaak van het probleem kan achterhalen.

Waarom verschijnen er puistjes op mijn billen? Dit zijn de meest voorkomende oorzaken

Vooral in de herfst en winter hebben velen van ons de neiging om acne in het lichaam te ontwikkelen. Vanwege de kleding die we gebruiken, minder ademend dan zomerkleding en zweten, komen puistjes vaak voor op verschillende delen van het lichaam, vooral op de rug en billen. De huid in deze gebieden wordt gemakkelijk geïrriteerd door wrijving veroorzaakt door kleding en vocht, wat de groei van bacteriën bevordert. Dit alles zorgt ervoor dat er puistjes verschijnen, die snel opzwellen en tot behoorlijk ongemakkelijke puistjes kunnen leiden.

Hoe het probleem aanpakken?

Maak je geen zorgen We hebben goed nieuws. Hoewel er geen 100% waterdichte methoden zijn om van billen af ​​te komen, kan dit probleem worden verbeterd – en veel – door de onderstaande tips te volgen.

1. Draag ademend ondergoed

Zoals we hebben gezegd, is het gebruik van het verkeerde ondergoed een van de factoren die de verschijning van puistjes op de billen bevordert. Als je dit probleem hebt of ooit hebt gehad, raden we je aan om ondergoed van synthetische vezels te vermijden en in plaats daarvan katoenen slipjes te gebruiken, een veel huidvriendelijker materiaal. Wat pyjama’s betreft, is het ideaal om lichte katoenen kleding te gebruiken.

2. Vermijd wrijving

Om je huid te beschermen – dit kan op alle soorten kleding worden aangebracht – is het ideaal om katoenen kleding te gebruiken die niet te strak zit. Dit voorkomt het verschijnen van geïnfecteerde puisten en follikels aanzienlijk.

3. Afschilfering is de sleutel

Als uw huid vatbaar is voor puistjes, moet scrubben een verplichte stap zijn in uw verzorgingsroutine. Een keer per week je huid grondig scrubben is de sleutel tot het verwijderen van dode huidcellen en het verwijderen van poriën. We raden je aan om, om je huid zo goed mogelijk te verzorgen, exfolianten van natuurlijke ingrediënten te gebruiken of om zelf maskers te maken. Bijvoorbeeld met koffie, suiker of honing.

4. Zorg voor hygiëne

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar goede hygiëne is essentieel als je van de puistjes af wilt. Hiermee bedoelen we niet alleen de douche- en bodylotions. Daarnaast is het essentieel dat u uw handdoek regelmatig verwisselt – u mag een douchedoek niet vaker dan drie keer gebruiken – en dat u uw ondergoed minimaal 60 graden wast.

5. Een gezond dieet

Onze voeding speelt een belangrijke rol bij het ontstaan ​​van huidaandoeningen. En het is dat een onevenwichtig dieet of te rijk aan snoepjes acne-problemen in het lichaam kunnen veroorzaken, zelfs tabak kan het optreden van deze problemen stimuleren. Als je deze puistjes wilt voorkomen, is het daarom essentieel dat je een volledig en uitgebalanceerd dieet volgt en vooral dat je minimaal 2 liter water per dag drinkt.

Door: María Viéitez

Categories
Schoonheid

Tips om uw poriën zichtbaar te verkleinen en een uniform gezicht te krijgen

Open poriën zijn een van de meest voorkomende onvolkomenheden in het gezicht en waar we ons het meest zorgen over maken, omdat ze een ruwe en ongelijkmatige textuur op de huid genereren die vaak moeilijk te verbergen is, zelfs met de beste make-up. Dus wat kunnen we doen om open poriën zichtbaar te verminderen en de huid er egaal uit te laten zien?

Het kennen van de oorzaken is de eerste stap om de verwijde poriën te beëindigen, zodat we kunnen weten wat de meest effectieve behandeling is en we zullen weten hoe we hun uiterlijk kunnen voorkomen. We overleggen met schoonheidsexperts om erachter te komen wat echt effectief is in het bestrijden van open poriën.

Grote poriën: dit zijn de meest voorkomende oorzaken

We zijn bij de schoonheidsexpert Kathrin Walhöfer geweest en ze verzekert ons dat een van de meest voorkomende oorzaken van vergrote poriën de overmatige talgproductie is, wat een verandering van het huidoppervlak veroorzaakt. De porie is het kanaal van de follikel van een talgklier, als dit kanaal wordt geblokkeerd, hoopt het talg zich op en opent de porie de neiging te openen. De oorzaak van congestie van het talg is een opeenhoping van verhoornde huidcellen bij de porie-ingang.

Wat te doen als de poriën zijn verbreed?

Helaas is er geen behandeling die vergrote poriën kan minimaliseren op een manier die de huid expressief egaal maakt. Als er cosmetica zijn, kunnen ze het probleem verminderen en het uiterlijk van ons gezicht verbeteren, en ook veel huismiddeltjes die beloven het uiterlijk van onze poriën te verminderen.

Hoe verwijde poriën te verbergen?

Het goede nieuws is dat er veel cosmetica zijn die ons kunnen helpen onze poriën zichtbaar te verkleinen, waardoor een egale teint achterblijft. Zo kunnen cosmetica met matte pigmenten of met siliconen uniformiteit in toon geven en oneffenheden in het reliëf van de huid opvullen.

Door: Blanca Nieto

Categories
Schoonheid

SOS donkere kringen: 7 tips om ze snel en effectief te verwijderen

Tassen en donkere kringen zijn de ergste vijanden van een goed gezicht. Ze geven je onmiddellijk dat aspect van vermoeidheid en vermoeidheid, en geven je gezicht ook een bleek gevoel. Wat te doen als de badkamerspiegel je een gezicht geeft waar donkere kringen de hoofdrolspelers zijn? Hoe kan ik de ontsteking van de zakken uitdrukkelijk verlichten? We geven je 7 tips en huismiddeltjes die zelfs op de langste dagen je goede gezicht terug kunnen geven.

Tip # 1: de kou, je grootste bondgenoot tegen de tassen

Oma’s oude truc die al een schoonheidsklassieker is: zet twee kleine lepels in de koelkast en laat ze een nacht afkoelen. Leg ze ‘s ochtends op je gesloten ogen. De kou zal ontstekingen in onze tassen verminderen, net zoals ijs dat doet wanneer we onszelf raken

Tip # 2: roll-on oogzorg

Natuurlijke producten hebben voordelen op alle niveaus, ook wanneer we van tassen en donkere kringen af ​​willen. Ingrediënten van natuurlijke oorsprong zoals hammamelis, ruscus, groene thee of cafeïne zijn echte stimulerende middelen voor de ogen en hebben een krachtig decongestivum dat het licht en de vitaliteit van de ogen herstelt. Roll-on met oogmake-up is bijzonder praktisch, omdat het donkere kringen onmiddellijk verbergt en ontstekingen vermindert. Ze kunnen in slechts enkele seconden worden aangebracht en laten de huid fris en stralend achter.

Tip # 3: Een ontspannende massage doet wonderen

Als er zich teveel vocht ophoopt in het oogcontourgebied en niet goed wordt afgevoerd, veroorzaakt dit een slechter uiterlijk van de wallen. Een korte massage kan het uiterlijk van donkere kringen en wallen, veroorzaakt door deze vochtretentie, verbeteren. Masseer eenvoudig het gebied onder de ogen met de toppen van je vingers. De beweging moet van binnen naar buiten gebeuren, je kunt het ook doen met de jade roller.

Tip # 4: mis hydratatie niet!

De belangrijkste regel in de strijd tegen wallen en donkere kringen: drink voldoende water. Op deze manier vermijdt u vochtretentie die een ontsteking in uw gezicht kan veroorzaken. Houd er ook rekening mee dat overtollige andere vloeistoffen zoals koffie kunnen helpen om vocht en hydratatie van de huid te verwijderen, waardoor uw tassen er slechter uitzien.

Tip # 5: koude theezakjes

Net als de lepel-truc kunnen theezakjes ook ontstekingen in de zakjes verlichten. Om dit te doen, hoeft u alleen maar een zwarte of groene thee te maken en de zakjes die u hebt gebruikt in de koelkast te zetten. Zodra ze zijn afgekoeld, plaatst u ze op het getroffen gebied en geniet u van het verkoelende effect.

Tips # 6: make-up om te redden

Als er geen manier is om de wallen en donkere kringen die in je ogen zijn aangebracht te verdrijven, is make-up meestal een ideale hulpbron om het uiterlijk van je gezicht te verbeteren. U moet echter voorzichtig zijn bij het aanbrengen van concealer voor het geval uw donkere kringen erg donker zijn.

Tip # 7: geen alcohol en overtollig zout

We weten allemaal dat een teveel aan zout en alcohol niet gezond is, maar wist je ook dat ze vijanden zijn van wallen en donkere kringen? Overmatig gebruik van alcohol of zout voedsel kan de lymfestroom verminderen. Daarom moet u uw inname beperken als u vatbaar bent voor donkere kringen en wallen onder uw ogen.

Door: Blanca Nieto

Categories
Schoonheid

11 tips voor een perfecte manicure thuis

Een paar slecht verzorgde nagels of een slecht uitgevoerde manicure kunnen anderen een heel slechte eerste indruk van onszelf geven. Heb je ooit je handen verstopt in een sollicitatiegesprek of een belangrijke date, zodat ze je niet zouden beoordelen? Als dat zo is, begrijpt u het belang van een goede manicure, maar gelukkig is het hebben van perfecte nagels niet synoniem met meer dan nodig onze handen krabben.

Week je nagels voordat je begint

Nadat je de vorige kleur met nagellakremover hebt verwijderd, leg je je nagels een paar minuten in warm water. Zo worden de nagelriemen zachter en is het gemakkelijker om de nagels in perfecte staat te laten om hun nieuwe kleur of nail art te ontvangen.

Vijl je nagels niet te veel

Sinds enkele jaren zijn traditionele bestanden naar de achtergrond gedegradeerd, en nu zijn de meest populaire rechthoekig, met vier verschillende gezichten die verschillende resultaten opleveren en die gecombineerd het meest effectieve hulpmiddel zijn.

Vijl de nagel altijd in één richting

Ben je op zoek naar een perfecte vorm, zeer gladde nagels en zonder risico op breuk? De sleutel is om ze altijd in één richting te vijlen en niet te veel druk uit te oefenen op de bewegingen.

Besteed aandacht aan de vorm

Ondanks het feit dat puntige nagels modieuzer zijn dan ooit, is het misschien niet de beste manier voor jou als je een offroad manicure wilt die lang meegaat.

Verzorg je nagelriemen

Omdat nagelgroei wordt aangedreven door de kracht van onze nagelriemen, kan dit probleem zich naar de nagels verspreiden als ze beschadigd of geïnfecteerd raken. Vermijd ze te snijden en vooral niet te bijten, omdat dit de zaken alleen maar erger zal maken.

Pas op voor glitter

We stralen allemaal graag met ons eigen licht, maar als het op nagels aankomt, is het gebruik (en vooral verwijderen) van een glitter nagellak thuis niet het beste idee. De glanzende deeltjes hechten zich aan de nagel alsof het magneten zijn, dus om ze te verwijderen, zullen we zeker de nagel schrapen en afpellen.

Vergeet nooit de basis en toplaag

Naast het aanbrengen van de laag, of twee lagen, van de gekozen kleur, is het belangrijk dat je de basis of de toplaag niet vergeet. Het eerste product kan, naast het beschermen van nagels tegen kleurpigmenten en het voorkomen dat ze geel worden, ook een specifieke behandeling zijn om nagels te versterken of het oppervlak glad te maken.

Gebruik de nagellakremover voorzichtig

Hoewel de verleiding groot is om regelmatig van kleur te veranderen, is het raadzaam om hoogstens één keer per week een nagellakremover te gebruiken. Als u uw manicure moet bijwerken, kunt u deze altijd repareren door een dunne laag kleur en een andere toplaag toe te voegen.

Een beetje azijn

Soms zijn de kleine trucjes van oma het meest effectief. Zodra je je manicure hebt voltooid en je nagels en nagelriemen perfect gehydrateerd zijn, laat je een over azijn gedrenkt katoen lopen: dit verwijdert overtollige olie en helpt het glazuur langer mee te gaan.

Deel uw manicure-instrumenten met niemand

Ja, we zijn gewend om kleding en schoenen te lenen met onze vrienden, maar als het gaat om manicures, is het beter om onze tools met niemand te delen. De reden? Dit keukengerei kan een drager zijn van vele ziektekiemen, en als we ze na gebruik niet goed desinfecteren, is het niet aan te raden ze met iemand te delen.

Door: Patricia Álvarez


Categories
Schoonheid

Roodheid op het gezicht? Dit zijn de meest voorkomende oorzaken en de meest effectieve remedies

Van de vervelende roodheid veroorzaakt door irritatie tot acne, we vertellen je alles over die gezichtsvlekken die je ondersteboven brengen. Wat veroorzaakt ze? Hoe kun je ze beëindigen?

Kleine roodachtige ontstekingen rond de mond, zichtbare aderen, rode en geïrriteerde huid: zelfs als de oneffenheden in de toon van je gezicht gemakkelijk kunnen worden verhuld met een goede concealer en een hoge foundation, is het probleem niet opgelost. Als je ‘s nachts make-up verwijdert, zijn de vlekken en roodheid er nog steeds, soms zelfs meer uitgesproken dan’ s ochtends.

Dit komt over het algemeen omdat we de oorsprong van het probleem loskoppelen en niet weten hoe we de juiste behandeling moeten toepassen, en dat om deze vervelende plekken op het gezicht te verwijderen, we eerst de oorzaak moeten achterhalen, alleen op deze manier kunnen we de juiste producten gebruiken dat kan het uiterlijk van uw huid echt veranderen. We vertellen je wat de meest voorkomende redenen zijn die roodheid veroorzaken en de beste tips om er vanaf te komen.

1. Roodheid veroorzaakt door het verschijnen van acne

Acne is in de meeste gevallen verantwoordelijk voor het verschijnen van roodheid op de huid en is wereldwijd een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Het wordt meestal veroorzaakt door hormonale veranderingen en daarom treft het vooral tieners. Onze talgklieren produceren gedurende die tijd overtollige afscheidingen om onze huid en haar flexibel te houden. Deze overmatige afscheiding kan echter een obstructie in de klieren en een daaropvolgende ontsteking veroorzaken. Het resultaat: vervelende en pijnlijke puistjes en puistjes.

2. Roodheid veroorzaakt door rosacea

De lijst met te vermijden crèmes wordt langer omdat je huid lijkt te reageren op elk product dat je gebruikt … Maak je geen zorgen, het probleem van een gevoelige en reactieve huid komt veel voor, vooral bij vrouwen. Hetzelfde geldt voor rosacea, een huidprobleem dat een aanzienlijk percentage van de bevolking treft. In de meeste gevallen wordt de roodheid veroorzaakt door rosacea pas 30 jaar opgemerkt. Dit probleem wordt veroorzaakt door een wijziging van de lichaamseigen afweermechanismen en een aandoening in de bloedvaten.

3. Roodheid veroorzaakt door periorale dermatitis

Periorale dermatitis lijkt sterk op rosacea en komt vooral voor bij kinderen en vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Het wordt weergegeven met roodheid op het gezicht, vooral in het gebied rond de mond, ogen en neus. Als deze kenmerken overeenkomen met uw roodheid, moet u uw schoonheidsroutine veranderen, omdat sommige producten die u gebruikt deze reactie kunnen veroorzaken.

Te veel huidverzorgingsproducten aanbrengen kan uw natuurlijke beschermingsbarrière veranderen. Hierdoor droogt de huid uit en verschijnen er rode vlekken rond de mond, ogen en neus. Het goede nieuws is dat deze aandoening niet gevaarlijk of besmettelijk is en dat het volstaat om de juiste producten te kiezen om deze te elimineren.

4. Roodheid veroorzaakt door hitte

Een ander type veel voorkomende roodheid is die welke optreedt als gevolg van overmatige hitte, blootstelling aan de zon of zweet. Als we zweten, raken de kanalen van onze zweetklieren verstopt, waardoor jeuk, kleine blaren en roodheid ontstaan. Hoewel deze plekken vervelend zijn, vermijd krassen, omdat u het probleem erger maakt.

Door: Blanca Nieto

Categories
Schoonheid

Puistjes op het voorhoofd: wat zijn hun oorzaken en hoe neemt u afscheid

Het voorhoofd is een van de delen van het gezicht die het meest worden gestraft door het verschijnen van puistjes en onzuiverheden: wat veroorzaakt ze? Hoe kunnen we ze beëindigen? We geven je alle antwoorden.

Ofwel voor een belangrijke gebeurtenis of net voor de datum waarop we al weken wachten: graniet kan op de meest ongelegen momenten verschijnen. Hoewel we jarenlang jeugdacne hebben achtergelaten, kunnen onzuiverheden op elk moment ontstaan ​​door verschillende factoren. Niet alleen hormonale onevenwichtigheden zijn de oorzaak van het verschijnen van acne en mee-eters, voeding, overmatige stress en zelfs het type kapsel kan onze huid uit balans brengen.

We vertellen je wat de oorzaken zijn van het verschijnen van puistjes op het voorhoofd en welke tips je kunt gebruiken om afscheid te nemen.

Acne op het voorhoofd: dit zijn de meest voorkomende oorzaken

Als je dagelijkse leven stressvol is, non-stop en je nauwelijks kunt loskoppelen en ontspannen, kan je huid lijden. Gevoelens als stress, verdriet of angst zorgen ervoor dat ons lichaam adrenaline afgeeft, een hormoon dat ons vermogen om actief te zijn en te presteren verhoogt, maar helaas ook onze talgklieren sneller laat werken. Het resultaat: de poriën raken verstopt en er ontstaan ​​puistjes op het voorhoofd en de neus.

Overtollige alcohol wordt ook snel op de huid gereflecteerd. Als onze lever druk bezig is met het tegengaan van de alcohol en fastfood die we hebben gegeten, komt het ontgiftingsproces van de huid op de achtergrond te staan.

Veel vrouwen zien de puistjes ook op hun voorhoofd verschijnen in de dagen voorafgaand aan hun menstruatie. Dit komt omdat het niveau van oestrogenen, een hormoon dat de talgproductie onder controle houdt, op dat moment in onze cyclus daalt. Onze testosteronspiegel, een hormoon dat de talgproductie stimuleert, blijft constant. Als gevolg hiervan verstoppen onze poriën sneller en vormen ze de gevreesde onzuiverheden.

Het kapsel, mogelijke boosdoener van het verschijnen van puistjes op het voorhoofd

Als je vettig haar hebt of een kapsel met pony draagt, kan dit de reden zijn voor het steeds terugkomen van puistjes op je voorhoofd. Sloten van vettig haar of een pony zorgen ervoor dat de huid minder gemakkelijk ademt, waardoor onzuiverheden verschijnen. Als dit het geval is, kan het veranderen van je kapsel je huid een pauze geven. Doe een haarband of een pint om je pony vast te houden, het laat je huid ademen en blijft vrij van onzuiverheden.

Kijk met deze tips naar de puistjes op je voorhoofd

Dagelijkse gezichtsroutine, de beste manier om onzuiverheden te voorkomen

Vooral in tijden van hoge stress kan een specifieke routine voor gezichtsverzorging wonderen verrichten om het uiterlijk van uw huid te verbeteren. De belangrijkste stap is, zonder twijfel, schoonmaken, je moet het elke nacht zonder uitzondering doen, zodat de poriën niet verstopt zijn en ze kunnen ademen terwijl je slaapt. Voor het slapengaan moet je huid vrij zijn van make-up, vuil en overtollige olie zodat deze zich ‘s nachts optimaal kan regenereren. De beste manier om dit te doen is met een milde reinigingsgel, zonder agressieve producten die de natuurlijke barrière van je huid kunnen veranderen.

Raak uw gezicht niet aan om puistjes te voorkomen

Het lijkt misschien overdreven, maar bacteriën en ziektekiemen liggen overal op de loer. Hoe nauwgezet we ook zijn, als u uw gezicht blijft aanraken, verschijnen er vroeg of laat puistjes op uw huid. De bacteriën op onze handen gaan rechtstreeks naar onze huid, dringen door en veroorzaken onzuiverheden en verergeren het uiterlijk van de puistjes die al zijn verschenen.

Door: Blanca Nieto

Categories
Schoonheid

Verzorg en vernieuw je haar thuis: trucs om glanzende en sterke manen te krijgen

De kleurstoffen, de warmte van de droger, het strijkijzer … er zijn veel agressies waaraan ons haar dagelijks moet ondergaan. Dit veroorzaakt onvermijdelijk haarvezels, wat problemen veroorzaakt zoals kroezen, gespleten punten, verlies van glans of breuk. Nu we thuis moeten blijven, kunnen we sommige van deze aanvallen missen die, hoewel ze een essentieel onderdeel zijn van onze schoonheidsroutines, tijdens de opsluiting vervangbaar zijn. Profiteer van deze weken om je haar te verzorgen en te vernieuwen, met glanzend en sterk haar. We geven je de trucs die je nodig hebt om spectaculaire manen van huis te krijgen.

Zorg voor je haarhygiëne

Het eerste advies dat we u moeten geven, is dat u de reiniging van de hoofdhuid en het haar niet negeert. De no-poo-beweging is de afgelopen weken erg in de mode geraakt, een stroming die je adviseert om je haar zonder shampoo te wassen door conditioner direct aan te brengen. Het is belangrijk om te weten dat de conditioner de functie heeft om je haar te hydrateren en te laten glanzen, maar niet om het schoon te maken, het bevat geen ingrediënten voor dat doel. Als u dus geen shampoo gebruikt, kan het vet dat zich op uw hoofdhuid heeft opgehoopt op de lange termijn een probleem worden.

Zet het vuur op de droger en strijk enkele weken opzij.

De hoge temperaturen die de droger en het strijkijzer op het haar afgeven, zijn een van de belangrijkste oorzaken die uitdroging, kroezen en zwakte in ons haar veroorzaken. Het is waar dat het moeilijk is om ze te missen om een ​​goed kapsel voor de dag te krijgen, maar nu we de mogelijkheid hebben om enkele weken thuis te blijven, is het beste advies om het strijkijzer en de droger opzij te leggen.

Serums, haaroliën en hydraterende maskers: het is zover

De beste bondgenoten voor je haar tijdens je verblijf thuis zullen ongetwijfeld vochtinbrengende producten zijn: maskers, haaroliën en voedende serums zijn de sleutel om je haar weer te laten glanzen. Bovendien is tijd weer een doorslaggevende factor en gelukkig kunnen we ze nu laten werken zonder bang te hoeven zijn dat ons haar vetter of dikker wordt. Breng na het wassen van je haar een hydraterend masker aan en spoel af met veel water. Breng na het douchen een voedend serum of een haarolie aan om het meer glans en hydratatie te geven.

Een truc zodat je haar deze producten beter opneemt, is om ermee te slapen en ze de hele nacht te laten inwerken. Breng je hydraterende masker of je haarolie aan op je haar, wikkel het in zilverfolie of doe een douchemuts op om te slapen. Was ‘s ochtends je haar om overtollig product en opgehoopt vet te verwijderen en je zult zien hoe het haar volledig is veranderd, glad, glanzend en zonder sporen van kroezen.

Door: Blanca Nieto