Categories
Levenstijl

De kracht van een glimlach: 5 voordelen van glimlachen

1. Het verbetert onze stemming

Een studie van Scientific American toonde aan dat sommige gezichtsuitdrukkingen, zoals glimlachen, de stemming kunnen verbeteren en positieve gedachten kunnen vergroten.

Glimlachen maakt endorfines vrij, wat zich vertaalt in een verhoogd gevoel van geluk en positiviteit. Weet je, de volgende keer dat je een beetje verdrietig bent, probeer dan te glimlachen, het kan je een beter gevoel geven!

2. Verlicht wat pijn

Hoewel moeilijk te geloven, kan een goede lach sommige lichamelijke pijn verzachten. Het vrijkomen van endorfine veroorzaakt door gelach maakt ons niet alleen gelukkiger, het zorgt er ook voor dat het lichaam zich beter voelt.

3. Verlaagt de bloeddruk en versterkt ons

Cardiovasculaire gezondheid is een van de belangrijkste bekommernissen van de 21e eeuw en, geloof het of niet, glimlachen kan ons helpen het welzijn van dit orgaan te verzekeren.

Zoals een artikel in The College of Family Physicians uitlegt, kan lachen leiden tot een onmiddellijke verhoging van de hartslag en het zuurstofverbruik, gevolgd door een periode van spierontspanning, verlaagde hartslag en lagere druk.

4. Vermindert stress

Er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat mensen die met een stressvolle situatie te maken kregen, als ze het lachten, lagere frequenties hadden in vergelijking met degenen die niet lachten.

5. Laat ons beter met elkaar omgaan

Vergis u niet, we weten allemaal dat als we met iemand moeten praten, we altijd eerst naar de persoon zullen gaan die ons met een glimlach antwoordt.

Als mensen je als prettig beschouwen, heb je meer mogelijkheden om persoonlijke relaties te ontdekken, op te bouwen en te onderhouden, wat jou en je welzijn ten goede komt.

Door: Patricia González

Categories
Levenstijl

PMS: ontdek hoe u het in twee stappen kunt verlichten

Veel vrouwen hebben last van het zogenaamde premenstrueel syndroom (PMS), een paar dagen verdriet, woede, pijn en uiteindelijk emotionele stoornissen en veel vrij lijden. Hij die dacht dat er geen erger ongemak was dan kiespijn, had dit onaangename proces niet meegemaakt. Er zijn echter manieren om deze staat niet alleen te verlichten, maar er ook van te profiteren.

Elke vrouw ervaart PMS op een andere manier: fysieke pijn (zwelling, vermoeidheid, hoofdpijn, enz.) En / of emotionele pijn (een gevoel van diep verdriet, hopeloosheid, prikkelbaarheid, angst, enz.) Kunnen optreden. Dit fenomeen beschouwt Eckhart Tolle als de manifestatie van het ‘pijnlichaam’. Volgens deze grote leraar is er een collectief energieveld genaamd lichaamspijn, dat het lijden van de mensheid ophoopt; een soort ‘collectieve herinnering’ die we allemaal hebben en die op bepaalde tijden wordt gewekt.

In het bijzonder is er een intense vrouwelijke lichaamspijn, die pijn wordt wanneer we last hebben van PMS. Op de een of andere manier voel je je niet jezelf. Er is iets dat uw gedachten en uw gedrag overneemt en dat u zonder reden veel ongemak bezorgt. Bovendien wekt het feit dat het ‘zonder reden’ plaatsvindt een zeker gevoel van controleverlies, hulpeloosheid en frustratie op.

1. Blijf alert op signalen die het begin van deze fase aangeven

Het is belangrijk om de eerste manifestaties waar te nemen: vermoeidheid, ongemak, angst, woede-aanvallen, prikkelbaarheid, overmatig verlangen om te eten … Elke emotionele stoornis moet zo snel mogelijk worden aangepakt, voordat het ons ‘ontvoert’.

2. Accepteer en woon bij

Je realiseert je dat iets dat niets met jou te maken heeft in je ontwaakt, het is niet persoonlijk, afgezien van het feit dat jij het bent die het op dit moment ziet aankomen. Als je toestaat dat deze symptomen je opmerkzaamheid omzeilen en de achterdeur binnengaan, zullen er spoedig een hele reeks negatieve gedachten met je mee gaan, waardoor je in een zeer onaangename lus blijft. Aan de andere kant, wanneer je observeert en accepteert wat er gebeurt, zonder je ermee te identificeren, zonder oordeel, verliest het de macht over jou.

Door: Úrsula Calvo

Categories
Levenstijl

De beste oplossing voor de regel? Ontdek de voordelen van de menstruatiecup

Wist je dat er jaarlijks wereldwijd 94.500.000.000 tampons en maandverband worden weggegooid? Het debat over intieme hygiëneproducten voor vrouwen staat vandaag op de voorgrond, ten eerste vanwege de hoge kosten voor vrouwen (deze producten hebben, ondanks dat ze van essentieel belang zijn, een btw van 21%), en ten tweede vanwege hun negatieve impact. op het milieu. Om deze reden zijn er steeds meer voorstanders van een nieuwe ecologische en goedkope methode om een ​​einde te maken aan de problemen rond menstruatie: de menstruatiecup. Kent u het?

Wat is de menstruatiecup?

De menstruatiecup is een hypoallergene siliconencontainer die tijdens de menstruatiedagen in de vagina wordt ingebracht om de afscheiding te deponeren. Het is flexibel, dus zodra het is ingebracht, gaat het volledig open totdat het is afgedicht aan de vaginale wanden en zo verliezen voorkomt. Om het te verwijderen, moet het, wanneer het vol is, licht met uw vinger in de beker knijpen totdat u het vacuüm dat door de afdichting wordt veroorzaakt, doorbreekt en voorzichtig aan de steel aan de onderkant trekken.

Het is niet nodig om het te verwijderen om naar de badkamer te gaan, hoewel het wel nodig is om seksuele relaties te hebben. Het kan in het begin wat oefenen om het aan te trekken, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, zul je merken dat het zowel gemakkelijk aan en uit te trekken is.

De markt biedt verschillende maten van het product. Factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het selecteren van de juiste maat zijn de anatomie van het vaginale kanaal, of er een vaginale bevalling is uitgevoerd, de tonus van de bekkenbodemspieren en de hoeveelheid menstruatie. Voorstanders van de menstruatiecup beweren dat het de definitieve oplossing is om met de regel om te gaan, omdat het veel geld bespaart (het is ongeveer 10 jaar herbruikbaar als het na elk gebruik correct wordt gereinigd en gesteriliseerd) en het is ook veel comfortabeler dan tampons of kompressen. Dit zijn dus de voordelen van de menstruatiecup, volgens de vrouwen die het gebruiken:

Het is comfortabeler omdat het zich perfect aanpast aan het vrouwelijk lichaam.

U hoeft niet op de hoogte te zijn van het dragen van kompressen of tampons in uw tas.

Je kunt het voor de aankomst van de periode aandoen, om voorbereid te zijn.

Het is een grote economische besparing, aangezien dezelfde menstruatiecup ongeveer 10 jaar wordt gebruikt. De gemiddelde prijs van de menstruatiecup ligt rond de € 30 en als je bedenkt dat elke vrouw tijdens haar vruchtbare leven ongeveer 10.000 kompressen en tampons gebruikt, hoef je alleen maar te rekenen!

Er zijn geen lekken van menstruatie of geuren naar buiten.

Het kan 12 uur lang worden gebruikt, zelfs ‘s nachts.

Het is ideaal voor sport, reizen of het beoefenen van activiteiten waarbij het niet mogelijk is om maandverband of tampons te vervangen.

Door: Blanca Nieto

Categories
Levenstijl

Fitness: waarom zou kerntraining een van je doelen moeten zijn?

Misschien heb je zijn naam nog nooit gehoord, maar het is een van de belangrijkste delen van ons lichaam. De kern is een set spieren die ons stabiliteit en weerstand geeft en ons daarom helpt om rechtop te blijven en slechte houdingen te vermijden. Maar niet alles is hier. De kern brengt ook kracht over op het onderlichaam en op het bovenlichaam. Om deze redenen is het essentieel om dit deel van ons lichaam in vorm te houden en te houden. Weet jij hoe je het kunt krijgen?

Zoals we zeggen, de kern geeft ons stabiliteit, meer in het bijzonder de lumbobekkenstabiliteit. De spieren waaruit het bestaat zijn de schuine, interne en externe; de rectus abdominis; het lumbale vierkant; de transversale de bekkenmicrochantere spieren; de gluteus medius, groot en klein; de multifidus en de intertransversos. Ze beschermen allemaal zeer belangrijke delen van ons lichaam: de inwendige organen en de wervelkolom.

Een sterke kern is dus niet alleen essentieel om blessures en slechte houdingen te voorkomen, het is ook essentieel om veel activiteiten, zowel routine als sport, adequaat uit te voeren en om sommige gevallen van scoliose en andere fysiologische pathologieën van de wervelkolom te verbeteren.

Waarom is het zo belangrijk?

De term kern wordt vertaald als kern en verwijst naar een vrij groot deel van het lichaam. Daarom is het essentieel om ons lichaam in goede conditie te houden om optimaal te kunnen functioneren, en desondanks besteedt niet iedereen de aandacht die het verdient.

Hoe de kern versterken?

We hebben je al gewaarschuwd. Hoewel de buikspieren deel uitmaken van de kern, zijn buikspieroefeningen niet de enige manier om deze te versterken, noch de belangrijkste. Naast deze spieren is het essentieel dat u onder andere de onderrug, heupen, bekken en onderrug traint.

Door: María Viéitez

Categories
Levenstijl

Groene sappen: 5 recepten om je batterijen op te laden voordat je gaat sporten

Wist je dat er voedingsstoffen zijn die alleen in groene groenten zitten en die ons energieniveau verhogen? Er zijn geen excuses meer, je hebt alleen een goede blender en verse groenten (en indien mogelijk biologisch) nodig om een ​​voedzaam groen sap te bereiden dat je een geweldige boost geeft om de dag goed te beginnen of voor een intensieve training. Je zult het verschil meteen merken, dus let op enkele van de ster-ingrediënten die je nodig hebt. Kunt u zich voorstellen welke kleur overheerst?

1. Sap om de ochtend goed te beginnen:

1 appel

2 stengels bleekselderij

1/2 komkommer

1/2 citroen met schil

2 handenvol verse spinazie

4 takjes peterselie

1 stuk gember

Bereiding: maak alle groenten schoon, hak ze fijn en haal ze door de blender. Filter het sap vervolgens met een zeef om de pulpresten te scheiden en … je bent klaar om te drinken! Natuurlijk wordt aangeraden om het rustig aan te doen, niet allemaal tegelijk.

2. Halverwege de ochtend sap om vet te verliezen en spieren te definiëren:

2 plakjes meloen

1 handvol verse munt

1 handvol verse spinazie

1/2 mango

1/4 komkommer

2 groene appels

Bereiding: maak alle ingrediënten schoon, maak ze vloeibaar en serveer het sap door het door de zeef te halen … Klaar!

3. Veganistisch vochtinbrengend sap, om jezelf te hydrateren tijdens het sporten:

1 wortel

1 stuk gembergehakt

1/2 rijpe avocado

1/4 komkommer

1 stengel bleekselderij

120 ml appelsap

Bereiding: maak de ingrediënten schoon, doe ze in de blender en serveer ze, eenmaal opgeklopt, en verwijder de resten. Drink het beetje bij beetje tijdens het sporten.

4. Revitaliserende smoothie van spinazie en veldsla:

1 bosje spinazie

1 bosje kanonnen

1 mango

1/2 citroen

water

Bereiding: was de ingrediënten goed af, doe ze in de blender, pers een halve citroen uit en voeg een beetje water toe.

5. Energiespinazie, granaatappel en appelsmoothie:

1 bosje spinazie

4 radijsjes

1 granaat

3 appels

water

ananas (optioneel)

Bereiding: maak de ingrediënten goed schoon, schil de granaatappel en de appels en doe ze in de blender. Voeg wat water toe en eventueel wat ananasschijven.

De voordelen van groene sappen

Dit type sap heeft veel gunstige eigenschappen voor onze gezondheid, zoals:

Ze bieden een veelvoud aan vitamines en mineralen die nodig zijn in onze dagelijkse voeding en voor huidverzorging.

Ze leveren energie dankzij koolhydraten en de componenten van hun ingrediënten.

Ze zuiveren en zuurstof het bloed.

Ze versterken het immuunsysteem, voorkomen veel ziekten en versterken de natuurlijke afweer van het lichaam.

Als je een extra reden nodig hebt om ze te nemen, moet je weten dat sport een groot aantal gezondheidsvoordelen heeft, dus noteer deze om je ten volle te motiveren.

Categories
Levenstijl

In welke gevallen zijn voedingssupplementen nodig?

Voedingssupplementen worden gedefinieerd als voedingsmiddelen die onder andere in de vorm van capsules, tabletten, ampullen, kruidenthee of drinkbare oplossingen op de markt worden gebracht, met als doel de gebruikelijke voedingsinname te voltooien. Deze supplementen vormen een geconcentreerde bron van voedingsstoffen – vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren, antioxidanten of vezels – of andere stoffen – zoals plantenextracten en kruiden – die een effect hebben op voedings- of fysiologisch niveau. Om als toereikend te worden beschouwd, moeten ze voldoen aan ten minste 15% van de aanbevolen voedingsinname van de voedingsstoffen die ze elke dag bevatten.

Wanneer zijn voedingssupplementen nodig?

We kunnen denken dat voedingssupplementen onder normale omstandigheden niet nodig zijn, aangezien een compleet, gevarieerd en uitgebalanceerd dieet voldoende zou moeten zijn om ons te voorzien van de noodzakelijke dagelijkse inname van alle voedingsstoffen, mineralen en vitamines. Uit onderzoek op dit gebied blijkt echter dat dit niet het geval is bij de voeding van veel mensen – nog minder bij bepaalde bevolkingsgroepen – ondanks het feit dat hun voeding kennelijk voldoet aan de bovengenoemde eisen.

Waarom worden ze in sommige gevallen aanbevolen?

Onze eetgewoonten zijn tegenwoordig heel anders dan voorheen. In de moderne samenleving besteden we weinig tijd aan voedsel, geven we minder om wat we eten – ondanks het feit dat we meer informatie hebben – en consumeren we om redenen van tijd een grotere hoeveelheid verwerkte producten, die natuurlijke producten vervangen en vers. Als gevolg hiervan is ons dieet in veel gevallen onevenwichtig en voldoet het niet aan onze voedingsbehoeften. Ten slotte worden deze voedingstekorten opgeteld bij andere factoren die onze gezondheid schaden, zoals stress, vervuiling, vermoeidheid of de consumptie van schadelijke stoffen, zoals alcohol en tabak.

Hoe gebruik je ze?

Het wordt aanbevolen om voedingssupplementen in beperkte en gecontroleerde perioden in te nemen, altijd volgens de aanbevelingen op het etiket, of ze nu worden gebruikt om een ​​specifiek probleem op te lossen – magnesium tegen krampen of houtskool tegen bijvoorbeeld een opgeblazen gevoel in de buik -, of als Ze worden gebruikt om de gezondheidsstatus wereldwijd te verbeteren.

Door: mvega

Categories
Levenstijl

Kan cannabidiol ons helpen stress tegen te gaan?

Het probleem met deze medicijnen is dat hun consumptie zowel welzijn als afhankelijkheid genereert, daarom gaan waarschuwingen af ​​wanneer een persoon het langer dan 4 weken gebruikt. Maar wat te doen als we er niet mee kunnen stoppen omdat angst ons opeet? Zoek naar minder schadelijke alternatieven, natuurlijker maar die krachtiger zijn dan een linde, bijvoorbeeld cannabidiol.

Cannabidiol is een natuurlijke verbinding en zoals verschillende onderzoeken hebben aangetoond, heeft het ontstekingsremmende en anxiolytische eigenschappen. Afhankelijk van het gekozen formaat zal CBD min of meer onmiddellijke effecten hebben, en voor een langere of kortere tijd op het lichaam. Hoewel de tijden kunnen variëren afhankelijk van het percentage van het product of de ingenomen hoeveelheid. Het volgende is een alomvattend gemiddelde van tijd en duur van effecten uit bibliografische aanbevelingen *:

• Crèmes

• Oliën

Therapeutische eigenschappen van CBD

De belangrijkste therapeutische eigenschappen van CBD, aangetoond met verschillende kwaliteit van bewijs zijn:

ontstekingsremmend

pijnstiller

neuroprotectief

anticonvulsief

antioxidant

anti-misselijkheid en anti-emetica

antitumor

Door: Norma Varela

Categories
Levenstijl

Handige tips en eenvoudige recepten om thuis babyvoeding te bereiden

Tussen de vijfde en zevende maand begint de baby zijn eerste pap te nemen, omdat borstvoeding niet langer voorziet in zijn basisvoedingsbehoeften. Deze verandering van voeding is progressief en, beetje bij beetje, introduceert u nieuw voedsel in het dieet van uw baby, altijd volgens de aanbevelingen van uw kinderarts, meestal bevat de pap groenten, fruit en granen. Om ze te introduceren, moet u schema’s opstellen zodat uw baby eraan kan wennen en routines kan creëren. Geduld is de sleutel tot het maken van deze overgang, die sommige baby’s meer kan kosten dan andere. Als je begint met het geven van babyvoeding voor je baby, geven we je verschillende tips die je kunnen helpen in deze periode en enkele rijke, eenvoudige en voedzame recepten voor je kleintje.

Zelfgemaakte pap: moeten we kiezen voor ingrediënten van biologische kwaliteit?

Moet je biologische en biologische groenten en fruit kopen voor babyvoeding of is het niet nodig? Dit is een van de vragen die we onszelf meestal stellen als we pap beginnen te introduceren bij het voeden van onze baby. Biovoedsel is niet behandeld met pesticiden, dus het is een goede optie om je baby te voeden. Biologisch vlees is ook een veiligere optie voor de eerste maanden van je baby. In ieder geval voldoen de groenten, fruit en normale dierlijke producten die we in de supermarkt aantreffen ook aan alle veiligheidsgaranties die onze baby nodig heeft, zodat we ze voor deze recepten kunnen gebruiken.

Als je thuis je eigen pap gaat maken, kies dan altijd voor de meest verse producten. Geef de groenten en fruit zo snel mogelijk na aankoop door en zorg ervoor dat ze in goede staat verkeren.

Hoe de baby aan de pap te laten wennen?

Wanneer een baby de pap voor het eerst probeert, is het normaal dat het een soort afstoting vertoont, omdat het niet gewend is aan de textuur of smaak van dat voedsel, je moet geduld hebben en voorbereid zijn op elk type reactie. Begin met het geven van een paar eetlepels na het geven van de melk, met 2 of 3 is het voldoende om voor het eerst in contact te komen met het voer. Meng niet te veel ingrediënten in de eerste pap, met 2 groenten of fruit of granen is voldoende, bijvoorbeeld aardappel en wortel of aardappel en sperziebonen. Voeg geen zout, kruiden of andere smaakmakers toe.

Enkele tips die je kunnen helpen

Het spijsverteringssysteem van uw baby is nog steeds erg gevoelig, daarom mag het voedsel niet voor lange tijd worden bewaard of meerdere keren worden opgewarmd. Geef hem de pap direct na het opwarmen. Indien overgebleven, raden we u aan ze weg te gooien voor volledige veiligheid. Laat de pap na het koken niet langer dan een dag in de koelkast staan ​​(tenzij je hem invriest).

Door: Blanca Nieto